Kicsi az átmeneti olasz kormány megalakulásának esélye

Vágólapra másolva!
Az olasz szenátus elnöke szombaton is folytatta tárgyalásait egy átmeneti kormány megalakításáról, de erre egyelőre alig van kilátás. Franco Marini a vállalkozók szövetségeinek és szakszervezetek vezetőivel tanácskozott arról, hogy látnak-e esélyt választójogi reformra még az előre hozott választások előtt, mivel az ideiglenes kormány feladata éppen ennek előkészítése lenne.
Vágólapra másolva!

Luca Cordero di Montezemolo, a gyáriparosok országos szövetségének elnöke úgy vélekedett, hogy Olaszországnak sürgősen szüksége van egy új választójogi törvényre még a választások előtt, mert csak ez biztosíthatja a szükséges politikai stabilitást.

A szakszervezetek és a civil kezdeményezések képviselői népszavazást szeretnének a választójogi reformról, de ennek valószínűsége gyakorlatilag a nullával egyenlő.

A Demokratikus Centrum Uniót (UDC) vezető Pier Ferdinando Casini leszögezte, hogy kereszténydemokrata pártja balközép kormánykoalícióhoz nem csatlakozik. "Az a benyomásom, hogy hamarosan előre hozott választások lesznek" - mondta. Az ellenzéki Északi Liga szintén a választások kiírásában látja a megoldást.