Mégsem szűnik meg az orosz Nasi

Vágólapra másolva!
Az orosz ifjúsági mozgalom vezetője szerint az, hogy más struktúrában működik tovább, nem jelenti a Nasi végét. Sőt, a Putyin által korábban támogatott mozgalom kiterjeszti működését.
Vágólapra másolva!

A Kremlt támogató Nasi - Mieink - elnevezésű ifjúsági mozgalom nem szűnik meg, csak más struktúrában működik tovább - jelentette ki Nyikita Borovikov, a szervezet vezetője pénteken Moszkvában. Borovikov elmondta azt is, hogy mivel a Nasi aktivistáit nem engedik be Észtországba, feketelistákat állított össze azokról az észtekről, akiket megítélése szerint nem kellene beengedni Oroszország területére.

A szervezet vezetőjének szavaiból az derült ki, hogy a korábbi értesülések ellenére az Oroszországban is gyakran a kommunista Komszomolhoz és a fasiszta Hitlerjugendhez hasonlított mozgalom nem csupán nem szűnik meg, hanem kiterjeszti működését.

A Nasit 2005-ben alapították az ukrajnai "narancsos forradalomhoz" hasonló események elhárítására, hogy nyugatellenes, hazafias hangulatot teremtsen. Az elnöki adminisztráció azt ígérte, hogy 2008-ra talán politikai párttá alakulhat. Évente tartott dzsemborijuk egyikén részt vett Putyin elnök is.

A Nasi aktivistái nekik nem tetsző könyveket égettek, és 2007 tavaszától tüntettek az ellen, hogy Tallinn központjából eltávolították a szovjet katonák emlékművét.