Schwarzenegger McCaint támogatja

Vágólapra másolva!
Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó csütörtökön bejelentette, hogy a republikánus John McCain szenátor elnökjelöltségét támogatja.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb népességű, 36 milliós szövetségi állam republikánus kormányzója mindössze néhány nappal a február 5-i szuperkedd előtt jelentette be támogatását. Jövő kedden több mint 20 államban döntenek a választók, melyik politikus jelöltségét támogatják.

Schwarzenegger amerikai hősnek és rendkívüli vezetőnek nevezte a Kaliforniával szomszédos Arizona 72 éves szenátorát. Hangsúlyozta, McCain a szenátusban már többször bizonyította, hogy a cselekvés érdekében képes a kétpárti együttműködésre.

Az őszi jelöltállító konvencióra sok delegáltat adó Kalifornia kormányzójának támogatása fontos McCain kampánya számára. A republikánus jelöltségre rajta kívül Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó pályázik a legnagyobb eséllyel.

Megfigyelők arra számítottak, hogy Schwarzenegger már sokkal korábban McCain mögé áll, aki több millió dollárnyi támogatást szerzett a kormányzónak 2006-os újraválasztási kampányához. Schwarzenegger a várakozásokkal szemben egy hete még cáfolta, hogy McCaint támogatná. Azóta egy fontos dolog történt: Giuliani a vereséggel felérő floridai harmadik helye után kiesett a versenyből.

A kormányzó azt a kérdést, hogy miért csak most jelentette be McCain támogatását, úgy ütötte el: "tulajdonképpen mindenről Giuliani tehet".