52 millióra büntették egy baleset miatt a Volvot

Vágólapra másolva!
Közel 52 millió forintos bírsággal büntette egy francia bíróság a Volvot abban a perben, amely azután indult, hogy egy asszony kocsijával halálra gázol két gyermeket. A szerencsétlenséget az okozta, hogy a fék felmondta a szolgálatot.
Vágólapra másolva!

Kétszáz ezer euró - közel 52 millió forint - pénzbírsággal sújtotta a svéd Volvo céget csütörtökön egy francia bíróság azért, mert az ítélet szerint a fékrendszer hibája miatt történt 1999-ben egy - két gyermek életét követelő - halálos baleset.

Catherine Kohtz tanítónő, a gépkocsi 57 éves vezetője végig ragaszkodott ahhoz, hogy a fék a baleset idején felmondta a szolgálatot, nem engedelmeskedett. Őt hat hónapi felfüggesztett börtönre, jogosítványának egy évre szóló megvonására és 300 euró pénzbüntetésre ítélték. A bíróság szerint az asszony hibája volt a baleset közvetlen oka, de azt el lehetett volna kerülni, ha a fék nem mondja fel a szolgálatot. A tragédia 1999. június 16-án történt Wasselonne helységben, a tanítónő kocsija az iskolába vezető úton gázolta el a két gyereket.