Moszkvában őrizetbe vették Szeva bácsit

Vágólapra másolva!
Moszkvában őrizetbe vették a világ egyik legnagyobb orosz maffiafőnökének tartott Szemjon Mogiljevicset, aki évekig élt Magyarországon, s akit számos forrás összefüggésbe hoz az olajszőkítési üggyel is.
Vágólapra másolva!

Az Interfax hírügynökség csütörtökön éjszaka jelentette a hírt azzal, hogy Mogiljevicset Vlagyimir Nyekraszovval, az Arbat-Presztizs üzletlánc tulajdonosával együtt fogták el, a vád mindkettőjük ellen különösen nagy arányú adócsalás.

Nyekraszovot a hírek szerint szerdán vették őrizetbe, vagyis akkor került rendőrkézre Mogiljevics is, de Nyekraszovról a hír csütörtökön délelőtt, Mogiljevicsről csak éjszaka vált ismertté. A moszkvai osztankinói bíróság jóváhagyta mind Nyekraszov, mind Mogiljevics őrizetben tartását.

Mogiljevicset számtalan ország rendőrsége és ennek folytán az Interpol is kereste. Az évek során számos esetben változtatott nevet, s jelenleg vezetékneve hivatalosan Snájder.

Az Interfax forrásai szerint az 1946-ban, Kijevben született Mogiljevics, akit Magyarországon Szeva bácsiként ismertek. Bűnözői körökben Oroszországban és külföldön Don Szimeon néven, továbbá a hétarcú emberként, de eszes donként is ismert, mivel a lembergi (Lviv) egyetemen közgazdasági diplomát szerzett. Több állampolgársága van, és évek óta számos ország titkosszolgálatai keresték. A nemzetközi körözést az FBI adta ki ellene, mivel az Egyesült Államokban többek között csalással és pénzmosással vádolják.