Ötszáz részeg tini támadt a rendőrökre Melbourne-ben

Vágólapra másolva!
Az interneten hirdetett meg házibulit egy ausztrál kamasz, mikor a szülei elutaztak. A kertvárosi háznál végül ötszáz tizenéves gyűlt össze iszogatni. Megdobálták és visszakozásra kényszerítették a csendháborítás miatt kiérkező rendőröket, mígnem helikopterrel és rendőrkutyákkal sikerült őket megfékezni. A házigazdával kifizettetik a tombolásuk során keletkezett kárt, körülbelül 3 millió forintot.
Vágólapra másolva!

Ötszáz részeg tini támadt a vad bulijukat megzavaró rendőrségre az ausztráliai Melbourne városában - számolt be róla a BBC. A rendőröket a zajra panaszkodva hívták ki a szomdszédok a kertvárosi helyszínre, de a partizó fiatalok visszavonulásra kényszerítették őket. Köveket és üvegeket dobáltak feléjuk, míg csak meg nem érkezett az erősítés. A berúgott 16-17 évesek célba vették a rendőrautókat is, törtek-zúztak a környező házaknál és a kertekben. Az őrjöngésnek végül az vetett véget, hogy megérkezett legalább harminc rendőr, egy helikopter és egy csapatnyi rendőrkutya.

A kárt 20 ezer ausztrál dollárosra, azaz körülbelül 3 millió forintosra becsülik, de senkit nem tartóztattak le. Victoria állam rendőrfelügyelője szerint a 16 éves házigazdának, Corey Delaneynek egyedül kell vállalnia a felelősséget a történtekért. "Meg kell tanulnia a leckét, és így vagy úgy, de teszünk róla, hogy így legyen" - mondta egy sajtótájékoztatón. A kárt valószínűleg behajtják rajta.

A BBC sydney-i tudósítója szerint a bulit szervező fiú abban reménykedett, hogy a szülei nem tudják meg, mit művelt. Az anyja később úgy nyilatkozott, hogy az övék egy jó család, és teljesen elszörnyedt attól, ami történt. A fiú állítólag az interneten keresztül szervezte a bulit, így rengeteg idegen is tudomást szerzett róla. Annak ellenére, hogy az anyja szerint a srác eléggé tart a következményekről, Corey Delaney inkább dacosnak tűnt, mikor az újságírók arról faggatták, hogy mit tanácsolna a házibulit szervező kortársainak. "Szerveztesd meg velem! Mindenki szerint ez volt minden idők legjobb bulija" - mondta.