Erős földrengés rázta meg Görögországot

Vágólapra másolva!
Nagy erejű földrengés rázta meg Görögországot vasárnap reggel. A földmozgás nagy riadalmat keltett, de a hatóságok nem tudnak sem sérültekről, sem komoly károkról
Vágólapra másolva!

Az athéni földtani intézet szerint a Richter-skála szerint 6,5-es erősségű volt a görögországi földmozgás vasárnap reggel. A rengés epicentruma Athéntól 124 kilométerre délnyugatra, a Peloponnészosz félszigeten fekvő Spárta városánál volt. Az ország nagy részében érezték a rengést, amely szokatlanul sokáig tartott.

Geraszimosz Papadopulosz, az athéni intézet kutatója szerint a rengés központja mélyen a föld alatt volt, és az effajta földrengéseknek meghatározott jellegzetességei vannak. "Úgy látszik, hogy a történtek miatti veszély elmúlt" -mondta a kutató.

A rendőrség közölte, hogy eddig nem kapott jelentést sérülésekről vagy károkról, nem tud ilyesmiről a földtani intézet sem. Iliász Mánosz, Leonídi polgármester-helyettese is azt mondta, hogy nagyon erős volt ugyan a földrengés, de kapcsolatba léptek a környékbeli településekkel, és egyelőre nem számoltak be nekik problémákról. "Pánik volt és kisebb tárgyak estek le a házakban, de nem voltak komoly károk" - mondta. A helyi híradások szerint is a földrengés nagy riadalmat keltett, kiugrasztotta az embereket az ágyból.