Élő műsorban támadtak az izlandi kormányellenes tüntetők

Vágólapra másolva!
Meghiúsítottak egy élő tévéadást a kormányellenes tüntetők Izlandon. A többszáz tüntető betört a műsor felvételére és új kormányt követelt, míg a rendőrök közbe nem léptek.
Vágólapra másolva!

Izlandon kormányellenes tüntetők betörtek szerda este egy szállodába, ahol élő tévéadásban vitaműsor folyt az elmúlt esztendőről. A tüntetők szétverték az eseményt, mielőtt a könnygázgránátokat használó rendőrség ki nem szorította őket.

"A tüntetők tönkretették a berendezést, megtámadták a technikusokat, s nem volt más választásom, mint az adás félbeszakítása" - mondta a program szervezője. A mintegy 200-300 erőszakos tüntető tojásokat dobált, gyújtogatott, jelzőrakétákat hajigált, miközben "egy megfelelő új kormányt" követeltek.

A tüntetés szervezői nyilatkozatban közölték, hogy "kifejezésre akartuk juttatni a dühünket a politikusok ellen, akik részben felelősséget viselnek a szörnyű helyzetért, amelyben elvész az otthonunk, a munkánk és a jövőnk". Izlandot különösen megrázta a pénzügyi világválság az elmúlt hónapokban.