Szakadékba zuhant egy turistabusz Izraelben

Vágólapra másolva!
Legkevesebb 30-an meghaltak, amikor vízmosásos szakadékba fordult egy orosz turistákat szállító busz Izraelben. A buszon utazó szentpétervári csoport nem sokkal korábban érkezett az országba, egy tengeri üdülőhelyre tartottak. A szemtanúk szerint a buszsofőr szabálytalanul előzött, majd elvesztette uralmát a kisodródó jármű felett.
Vágólapra másolva!

Szakadékba zuhant egy busz Izrael déli részén, a buszon utazó orosz turisták közül legalább 30-an meghaltak, 21-en megsebesületek a mentőszolgálat szerint - írja a BBC. A sérültek közül is többeknek kritikus az állapota.

A buszon 51 utas volt: 49 orosz, valamint 2 izraeli állampolgár. A busz a Negev-sivatagban egy lejtős úton haladt a Vörös-tengerhez közeli Eláttól nem messze. Az orosz turisták nem sokkal korábban érkeztek az országba, a reptérről tartottak Elátba. A helyi média beszámolója szerint Szentpétervárról érkeztek.

A baleset helyszínén mentőautók és mentőhelikopterek próbálják kimenteni és ellátni a sérülteket. A televízió mutatta a vízmosás alján, az oldalán fekvő kék buszt, amely körül sebesültek és csomagok hevernek szanaszét. A szemtanúk szerint több utas kizuhant a buszból, mikor az a szakadékba fordult.

Egy arra haladó másik busz vezetője azt mondta, hogy az orosz turistákat szállító jármű vezetője megelőzte őket, pedig azon az útszakaszon előzni tilos, majd elvesztette uralmát a jármű felett. Egy taxisofőr, aki szintén szemtanúja volt a balesetnek, hasonlóképpen számolt be a balesetről egy izraeli rádiónak. A helyi orosz nagykövetség azonnal a helyszínre küldte munkatársát.