Pakisztán légtere megsértésével vádolta Indiát

Vágólapra másolva!
Pakisztán azt állítja, hogy nem szándékosan, de megsértették légterét a szomszédos India harci repülőgépei. Az indiai vezetés azonban nem tud ilyen incidensről.
Vágólapra másolva!

Indiai harci repülőgépek szombaton megsértették Pakisztán légterét, de a pakisztáni légierő visszafordulásra kényszerítette őket - közölte az iszlámábádi kormány. A pakisztáni tájékoztatási miniszter, Serri Rehman szerint nincs ok az aggodalomra, az indiai légierő tudatta velük, hogy nem volt szándékos a légtérsértés.

A pakisztáni légierő azt állítja, hogy az indiai harci gépek két helyen, a himalájai Kasmír térségében, illetve az északkelet-pakisztáni Lahore körzetében hatoltak be az iszlám köztársaság légterébe. Az indiai védelmi minisztérium szóvivője viszont úgy nyilatkozott, hogy Újdelhinek nincs tudomása a légtérsértésről.

A két szomszédos atomhatalom viszonya jelenleg nagyon feszült. India egy pakisztáni szervezetet vádol a több mint 170 halálos áldozatot követelő novemberi mumbai terrortámadások elkövetésével. India és Pakisztán 1947-es függetlenné válásuk óta három háborút vívott egymással, 2002-ben pedig újabb fegyveres konfliktus szélére sodródott. A két ország 2004-ben a megbékélés útjára lépett, de India szerint a mumbai merényletsorozat veszélybe sodorta a békefolyamatot.