Halálos gázmérgezés történt egy kovásznai hotelben

Vágólapra másolva!
Gázmérgezésben meghalt egy 70 éves magyar állampolgárságú férfi a romániai Kovászna egyik hoteljében - számolt be a Krónika című romániai magyar lap. A hatóságok szerint meghibásodott a fűtőberendezés és a szivárgó szénmonoxid okozta a hotelben vendégeskedő magyar férfi és a recepciós halálát.
Vágólapra másolva!

A Krónika című romániai magyar lap szerint szombat reggel értesítette a rendőrséget a mentőszolgálat, hogy a kovásznai Turist Hotelből három embert szállítottak kómás állapotban kórházba. Egy 70 éves magyar állampolgárt és az 52 éves recepcióst már hiába próbálták újraéleszteni, az idősebb férfi 66 éves feleségét azonban sikerült megmenteni a kórházban - közölte a lap.

A Krónika szerint Buzsi Andrea, a Kovászna megyei rendőrség szóvivője azt mondta, hogy három magyar állampolgár közös ismerősüknél volt családlátogatóban, de ott nem tudták elszállásolni, ezért a Turist Hotelben aludtak, amely egyébként bezárás előtt állt és utolsó vendégként fogadta őket. Rajtuk kívül nem is volt más elszállásolva a szállodában.

A rendőrség szerint a tragédiát az okozta, hogy a fűtésberendezés meghibásodott, és a kiszivárgott szénmonoxid teljesen elöntötte a földszintet és a felső emeleten is terjedni kezdett. Az idős magyar nő rosszul lett, mire a férje lefutott a földszintre mentőt hívni, ahol megtalálta az eszméletlenül fekvő recepcióst - számolt be a Krónika a rendőrség tájékoztatása alapján. "A férfi még fel tudta hívni a mentőszolgálatot, majd összeesett" - közölte a rendőrségi szóvivő a lappal.

A harmadik vendég - egy szintén magyar állampolgárságú nő - csak enyhe gázmérgezést kapott, a hatóságok ugyanis még időben rátörték az ajtót - derül ki a Krónika beszámolójából. A lap szerint a hatóságok lezáratták az épületet a fűtőberendezés átvizsgálásának idejére. A hotel ügyvezető igazgatója szerint a gázszolgáltató az eddigi ellenőrzések alatt nem talált gondot a fűtésrendszerben - tette hozzá a Krónika.