Lefejezett katonákra bukkantak Acapulco mellett

Vágólapra másolva!
Kilenc lefejezett férfi holttestére találtak a mexikói Acapulco közelében. Az áldozatok vélhetően azonosak voltak a szombaton elrabolt kilenc katonával, akik kábítószerbandák ellen harcoltak.  
Vágólapra másolva!

Kilenc lefejezett holttestére bukkant a mexikói rendőrség vasárnap a turistaparadicsomnak számító Acapulco közelében. Elképzelhető, hogy az áldozatok a kábítószerbandák ellen harcoló katonai egységek tagjai.

A kínzás nyomait viselő holttestekre egy út mentén bukkantak rá, míg a fejeket egy műanyag zsákban találták meg egy bevásárlóközpont mellett - közölte Guerrero szövetségi állam rendőrsége.

A helyi média szerint szombaton elraboltak kilenc katonát, miután eltávoztak Chilpancingo város melletti laktanyájukból. A város Acapulco közelében fekszik. A hadsereg szóvivője nem tudta megerősíteni, hogy a lefejezett áldozatok az elrabolt katonákkal lennének azonosak. A tettesek a holttestek mellett hagytak egy üzenetet, amely szerint további hatósági emberekre vár hasonló sors.

Felipe Calderón mexikói elnök utasítására 2006-tól kezdődően több tízezer katona és rendőr próbál fellépni a kábítószerkartellek ellen, amelyek az Egyesült Államokba csempészik a drogot. A drogellenes hadjárat hatására jelentősen nőtt a kábítószerrel kapcsolatos erőszakcselekmények száma. A főállamügyészi hivatal szerint az idén 5300 embert öltek meg az országban, több mint kétszer annyit, mint tavaly.