Kifutott egy repülőgép a felszállópályáról Denverben

Vágólapra másolva!
Legalább ötvennyolcan megsérültek a denveri repülőtéren szombat este, mikor repülőgépük kifutott a felszállópályáról. Az utasokat vészkijáratokon menekítették ki, a baleset oka egyelőre ismeretlen. Két embert válságos állapotban kórházban ápolnak.
Vágólapra másolva!

Kifutott a felszállópályáról egy Boeing 737 típusú repülőgép több mint száz emberrel a fedélzetén a denveri nemzetközi repülőtéren helyi idő szerint szombat este. Vasárnap esti adatok szerint legalább ötvennyolcan megsérültek. A Denver Post című helyi lap értesülései szerint két utast válságos állapotban ápolnak a Colorado Egyetem klinikáján.

A Continental légitársaság 1404-es járatán utazó több mint 100 utast a vészkijáratokon menekítették ki. A Continental légitársaság szóvivője, Mary Clark szerint a gépen 107 utas és ötfős legénység tartózkodott. A gép Denverből Houstonba tartott.

A gépen tűz ütött ki, de a földi személyzet rövid idő alatt eloltotta a lángokat - mondta Jeff Green, a denveri repülőtér szóvivője. Amerikai médiaértesülések szerint a tűz olyan heves volt, hogy az utastérben megolvadt a kézipoggyász-tárolókban lévő műanyag és az ülésekre folyt.

A repülőtér szóvivője szerint túl korai még arról beszélni, hogy az időjárásnak volt-e szerepe a balesetben. A gép felszállásakor erősen fújt a szél, de nem havazott.

A denveri repülőtér honlapja szerint vasárnap és hétfőn késések várhatók, mert a repülőtér felszállópályáinak fele a baleset miatt továbbra is zárva tart.