Lefújták a karácsonyi partikat Goán biztonsági okokból

Vágólapra másolva!
Az összes, turistáknak rendezett karácsonyi és újévi tengerparti partit előre lefújták Goán. India legkisebb államának hatóságai szerint erre biztonsági okokból volt szükség - kevesebb mint egy hónap telt el a Mumbaiban elkövetett terrortámadás óta. A turizmusból élő Goa gazdaságára a döntés nagy csapást mér.
Vágólapra másolva!

"Minden körülményt mérlegeltünk, és úgy döntöttünk, hogy a tengerparti ünnepségeket december 23-a és január 5-e között nem engedélyezzük" - ezt maga Goa állam főminisztere, Digamber Kamat jelentette be. A tilalom nem érinti a hotelekben rendezett ünnepségeket, csak a tengerparton tilos ünnepelni. Konkrét adatokat nem közöltek, de Goa rendőrfőnöke szerint "nyilvánvalóan egy veszélyhelyzet miatt" tették ezt a lépést. A rendőrfőnök, Kishan Kumar azt mondta, egyelőre nem árulhat el többet - írja a BBC.

Forrás: [origo]
Idén nincs karácsony Goán

A karácsonyi és újévi partik betiltása - amelyre hetekkel a 170 halálos áldozatot követelő mumbai-i terrortámadások után kerül sor - nagy érvágás lesz Goának, amelynek óriási bevételei származnak minden évben az év végi bulikra özönlő turistákból. A mumbai-i támadások óta India partmenti területein nagyobb a biztonsági készültség. Néhány ország kormánya nem ajánlja az indiai utazást állampolgárainak - írja a BBC.