USA elnökválasztás: urnazárás időpontok

Vágólapra másolva!
Az időeltolódás miatt magyar idő szerint már szerda reggel hét óra lesz, mire a legutolsó amerikai államban, Alaszkában is bezárják a szavazóhelyiségeket. Itt a kedd éjjeltől szerda reggelig tartó menetrend, kövesse az amerikai elnökválasztás eseményeit az [origo]-n!
Vágólapra másolva!

Magyar idő szerint hajnali 1 órakor fejeződik be a szavazás Vermontban, Georgiában, Dél-Karolinában és Virginiában. A végső zárás egy órakor lesz Kentuckyban is, de ennek az államnak egyes megyéiben már éjfélkor véget ér a voksolás.

Hajnali fél 2-kor zárják az urnákat Ohióban, Nyugat-Virginiában és Észak-Karolinában. 2 órakor fejeződik be a szavazás Mississippi és Tennessee államokban, Illinois-ban, Missouri-ban, Maine-ben, Pennsylvaniában, New Jersey-ben, Delaware-ben, Oklahomában, Washington DC-ben, Marylandben, Connecticutban, Massachusetts-ben.

Floridában és Alabamában is kettőkor lesz teljes az urnazárás, de egyes területeken már egy órára várható a szavazás vége, New-Hampshire-ben pedig szintén kettő óra a zárás időpontja, de bizonyos településeken éjfélkor illetve fél kettőkor lesz a zárás. Arkansasban magyar idő szerint fél 3-ig lehet szavazni.

Michiganban, Texasban, Dél-és Észak-Dakotában hajnali 3 órakor, egyes megyéikben azonban már kettőkor befejeződik a voksolás. Kansasban is három óra a végső időpont, ebben az állam minden megye eldöntheti, hogy előrehozza-e a zárást két órára.

Hajnali háromkor zárják a szavazóhelyiségeket Louisianában, Wisconsinban, Rhode Islanden, Új-Mexikóban, Arizonában, Coloradóban, Wyomingban, Nebraskában, New Yorkban és Minnesotában. 4 órakor zárnak Utah-ban, Nevadában, Iowában és Montanában. 5 órakor van vége a szavazásnak Hawaii-on, Kaliforniában és Washingtonban.

Idahóban és Oregonban is ötkor lesz a teljes zárás, de egyes megyékben négykor befejeződik a voksolás. Utoljára Alaszkában zárják be a szavazóhelyiségeket, 7 óráig - egyes területeken csak hat óráig - lehet szavazni ebben az államban.

A választás éjszakáján folyamatosan frissülő térképünkön a szavazatszámlálás előrehaladtával változnak majd az államok színei pirossá, ha a republikánus vagy kékké, ha a demokrata jelölt nyer. Kövesse az elnökválasztás eseményeit az [origo]-n!