Testőrgyűrű keserítette az oligarcha házasságát

Vágólapra másolva!
A biztonsági intézkedések, a sok testőr rányomta a bélyegét házasságukra - mondta egy interjúban Roman Abramovics orosz oligarcha volt felesége. A nő szerint - aki tavalyi válásuk óta először adott interjút - Abramovics jó apa, de nem volt egy leányálom a feleségének lenni.
Vágólapra másolva!

"Egyáltalán nem volt az a leányálom Romannal együtt élni, mint ahogy az újságok írták" - nyilatkozta Roman Abramovics orosz milliárdos üzletember volt felesége, Irina, az OK! magazin orosz kiadásának. A nővel készített interjú első alkalommal enged bepillantást az orosz oligarcha hétköznapjaiba.

Irina Aeroflot-stewardessként ismerkedett meg az üzletemberrel, öt gyerekük született, de 2007-ben elváltak. Azt mondta, életét nagyon megnehezítette, hogy állandóan testőrök gyűrűjében voltak, akik arra vigyáztak, nehogy elrabolják őket.

"Saját és gyerekeink biztonsága érdekében egy egész csoportot béreltünk egy testőrügynökségtől. Minden héten változtattuk a mobilszámainkat, hogy ne tudják lenyomozni hollétünket" - mesélte. A szigorú biztonsági intézkedések megviselték kapcsolatukat - állította. "Ő is, én is megértettem, hogy nem rejtegethetjük gyerekeinket és hogy nem zárhatjuk el őket az élet elől. Ezért jártunk múzeumba és színházba testőrökkel. A férjem jól viselte, de számomra évről évre nehezebb volt."

Abramovicsot 2008-ban 15 milliárd fontos (közel 5000 milliárd forint) vagyonával Oroszország második leggazdagabb embereként tartotta számon a Forbes magazin, jóllehet a nemzetközi hitelválság miatt ez az összeg mára kisebb. Válásának részleteiről nem sokat tudni, a találgatások 150 millió és 3,9 milliárd font közé teszik azt a vagyonrészt, amely volt feleségéhez került.

Irina - aki azt követően vált el Abramovicstól, hogy kiderült: a férfi megcsalja egy nála 15 évvel fiatalabb modellel - sem keserű, sem dühös nem volt a válás miatt. Sőt, dicsérte apai kötelességtudata miatt. "Apa nélkül nőttem fel, ezért számomra nagyon fontos volt, hogy gyerekeim soha ne szenvedjenek hiányt semmiben. Roman mindig azt ígérte, hogy ez így is lesz. És még ma is, a válás után is eleget tesz ennek az ígéretnek" - mondta.

Abramovicsnak a brit Independent szerint 40 személyi testőre van, akik mindenhová kísérik. Évente 1,2 millió fontot költ erre. A 40 testőr közül tízen londoni otthonában, 3-an sussexi házában szolgálnak, a többiek szerte a világban - Oroszországban vagy tengerentúli ingatlanjaiban - védik. A nagy-britanniai testőrök vezetője egy volt SAS-tiszt, aki állítólag évi 200 ezer fontot kap szolgálataiért.