Lecsaptak a nápolyi maffiára

Vágólapra másolva!
Az olasz rendőrség 47 embert vett őrizetben a nápolyi maffia, a Camorra egyik klánja ellen kedden indított nagyszabású hajtóvadászat során. A hatóságoknak a klánt irányító asszonyt is sikerült elfogniuk.
Vágólapra másolva!

A reggel kezdődött hatósági razziákban segédkezett a milánói, a cataniai és a pistoiai rendőrség is. A nápolyi ügyészség 88 ember ellen adott ki elfogatási parancsot, és végül 47 embert fogtak el. A razziák során a hatóságok 80 millió euró értékben foglaltak le bankbetéteket és vagyontárgyakat.

Az őrizetbe vett személyek mind a nápolyi maffia, a Camorra, azon belül is a Gionta-klán tagjai. Egyebek mellett gyilkosságok, zsarolási akciók és kábítószer-kereskedelem miatt körözték őket.

A Gionta-klán a hatvanas évek óta a Nápolytól délre fekvő Torre Annunziata városában és a környékén tevékenykedik. A razziák során őrizetbe vették Gemma Donnarummát is. A rendőrség feltételezése szerint ő irányította a klánt, miután férjét, Valentino Giontát gyilkosság miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.