Obama sértő megjegyzést tett Nancy Reaganre

Vágólapra másolva!
Barack Obama megválasztott amerikai elnök máris bocsánatkérésre kényszerült első sajtótájékoztatója után: egy félresikerült megjegyzése miatt kért elnézést Nancy Reagan egykori first ladynél - közölte vasárnap a Fox televízió. Az amerikai elnök Nancy Reagan szeánszok iránti vonzódásán tréfálkozott.  
Vágólapra másolva!

Barack Obama megválasztott elnöki minőségében pénteken tartotta első sajtóértekezletét. Egy újságíró megkérdezte tőle, hogy választási győzelme óta beszélt-e exelnökökkel, amire Obama azt felelte, minden élő elnökkel egyeztetett.

"Nancy Reagannel nem akartam szeánszot folytatni" - mondta. Ezzel közvetve arra utalt, hogy a most 87 éves egykori first lady férje, a 40. elnök hivatali idején, az 1980-as években rendszeresen kikérte egy asztrológus tanácsát Ronald Reagan programjának összeállításával kapcsolatban. Ezt a 2004-ben elhunyt Ronald Reagan egykori kabinetfőnöke, az elnök feleségével sokat perlekedő Donald Reagan írta memoárjában.

Stephanie Cutter, Barack Obama szóvivője szerint a leendő elnök telefonon elnézést kért a félresikerült megjegyzésért a volt first ladytől. A szóvivő elmondta, Obama meleg hangulatú beszélgetést folytatott Nancy Reagannel, akinek "kifejezte csodálatát és szeretetét, amelyet annyi amerikai érez iránta".

Állítólag nem ez az egyetlen szeánszról beszámoló hír a Fehér Házból. Bob Woodward, a The Washington Post riportere 1996-os A választás című könyvében arról írt, hogy Hillary Clinton, Bill Clinton volt elnök felesége a Fehér Házban szeánszra hasonlító találkozókat tartott, amelyeken Eleanor Roosevelt néhai first ladyval lépett kapcsolatba. Bill Clinton hivatala ezt cáfolta.