Lerobbant egy vonat a Csatorna-alagútban

Vágólapra másolva!
Komoly késéssel közlekedtek a Londont és Párizst, illetve Brüsszelt összekötő Eurostar-szuperexpresszek péntek délután. A lerobbant gyorsvonat a La Manche csatorna alatt vesztegelt három órát.
Vágólapra másolva!

Egy szerelvény meghibásodása miatt komoly késéssel közlekedtek a Londont és Párizst, illetve Brüsszelt összekötő Eurostar-szuperexpresszek péntek délután.

A Londonból délelőtt indult gyorsvonat a La Manche csatorna alatt húzódó alagútban robbant le és vesztegelt mintegy három órát. Menetrend szerint 13 óra 23 perckor kellett volna megérkeznie a francia fővárosba, de végül több mint ötórás késéssel futott be a párizsi Északi pályaudvarra. Az üzemzavar következtében a Párizsból, Londonból, illetve Brüsszelből később induló Eurostar-vonatok is egytől három óráig terjedő késéssel közlekedtek.

A Csatorna-alagútban szeptember közepén egy teherautókat szállító szerelvényen keletkezett tűz, aminek következtében több száz méteres hosszúságban komolyan megrongálódott az alagút infrastruktúrája. A közlekedés azóta sem állt helyre teljesen, a forgalom majd csak a jövő év februárjának közepétől, a szükséges helyreállítási munkálatok befejeztével lesz zavartalan.

Az Eurostar-szerelvények óránként 300 kilométeres sebességgel haladnak, így normális esetben a London és Párizs közötti 500 kilométeres távolságot alig 2 óra 15 perc alatt teszik meg.