"Keverék, mint én" - menhelyről hozna elnöki kutyát Obama

Vágólapra másolva!
Menhelyről hozna kutyát a Fehér Házba Barack Obama amerikai elnök. Obama a választási győzelem napján ígérte meg gyerekeinek, hogy kutyát kapnak; az elnök szerint könnyen lehet, hogy a kutya keverék lesz, "mint ő maga".
Vágólapra másolva!

Barack Obama frissen választott amerikai elnök új kutyáját menhelyről választják majd ki, és várhatóan ugyanolyan "keverék" lesz, mint az elnök - mondta a választási győzelem óta megtartott első sajtótájékoztatóján Obama. Az Egyesült Államok elnöke pénteken Chicagóban beszélt arról, hogy mi alapján fognak kutyát választani az elnöki családba: a kérdés Obama szerint "fontos probléma", hiszen a választási győzelem éjszakáján megígérte lányainak, hogy kapnak egy kutyát - írja a CNN.

Az elnök a győzelem napján azzal is viccelődött, hogy családjának kutya-kérdését nagyobb érdeklődést övezi Amerikában, mint bármi más témát. A "probléma" ráadásul összetett, hiszen Obama 10 éves lánya, Malia allergiás; olyan fajtát kell tehát találniuk, amire a kislány nem érzékeny. Közben viszont Obama ragaszkodik ahhoz, hogy az új házi kedvencet mindenképpen menhelyről hozzák el.

"Természeresen a menhelyeken nagyon sok kutya keverék, mint amilyen én is vagyok" - mondta az elnök, aki szerint sürgető kérdés, hogy megtalálják az egyensúlyt a menhely-álláspont és az allergia-álláspont között. Az elnök saját keverék-voltát arra értette, hogy ő maga fehér édesanya és afrikai édesapa gyereke.