Magyarok is vesztegeltek a megszállt bangkoki reptéren

Vágólapra másolva!
Két magyar is a bangkoki repülőtéren rekedt, amelyet thaiföldi kormányellenes erők foglaltak el. A két állatkerti szakember egy tudományos tanácskozásról tartott hazafelé. A Külügyminisztérium azt ajánlja, hogy a Bangkokba utazók halasszák el útjukat, illetve válasszanak más útvonalat.
Vágólapra másolva!

Magyarok is voltak a bangkoki repülőtéren veszteglő utasok között, ahol thaiföldi kormányellenes tüntetők rövid időre elfoglalták az irányító tornyot - erről Gajdos László, a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdői Állatpark igazgatója számolt be szerdán délelőtt, mivel a repülőtéren veszteglő utasok között volt az intézmény állatorvosa és vezető állatgondozója is.

A két szakember egy nemzetközi elefánt szimpóziumon járt Thaiföldön, ahol előadást tartottak az állatok védelmének és állatkerti tartásának kérdéseiről. A tudományos tanácskozásról a finn légitársaság gépével jöttek volna vissza a szakemberek Bangkokból Európába, a tanácskozás szervezőinek segítségével már egy szállodában várják, hogy hazatérhessenek.

A The Bangkok Post internetes kiadása szerint a Népi Szövetség a Demokráciáért (PAD) ellenzéki párt tagjai azért hatoltak be a toronyba, hogy megtudják, mikor érkezik haza Szomcsaj Vongszavat kormányfő a Peruban tartott ázsiai-csendes-óceáni csúcsról. A hírek szerint azonban a miniszterelnök gépe egy elzárt katonai repülőtéren fog landolni. A biztonsági szervek megkezdték annak a több mint háromezer utasnak, köztük számos külföldi turistának az evakuálását, aki kedd óta vesztegelt a tüntetők által blokád alá vett nemzetközi repülőtéren.

A Külügyminisztérium Szóvivői Irodája a legnagyobb thaiföldi repülőtér megszállása miatt szerdán azt kérte, hogy aki Bangkokba, vagy azon keresztül más ázsiai országba utazik, az egyelőre halassza el útját, vagy válasszon más útvonalat. A külügyi közlemény szerint a repülőtér meghatározatlan ideig nem indít és nem fogad járatot, és az sem kizárt, hogy az ellenzék a későbbiekben más thaiföldi repülőtereket is blokád alá vesz. A külügyi tárca azt tanácsolja, hogy indulás előtt mindenki tájékozódjon a bangkoki magyar nagykövetség honlapján.