Lelőttek Pakisztánban egy amerikai segélymunkást

Vágólapra másolva!
Lelőttek egy amerikai segélymunkást Pakisztánban szerdán. A segélymunkást a pakisztáni törzsi területeknek szánt amerikai programokban dolgozott.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen fegyveresek lelőttek egy amerikai segélymunkást szerdán a Pakisztán északnyugati részén fekvő Pesavar városában - közölte a rendőrség.

A hatóságok szerint a segélymunkást, aki a pakisztáni törzsi területeknek szánt amerikai programokban dolgozott, gépkocsijában támadták meg. Életét vesztette a segélymunkás pakisztáni sofőrje is. Egy rendőrségi vezető úgy nyilatkozott, hogy a hatóságoknak közeli filmfelvételei vannak a támadókról. Az iszlámábádi amerikai nagykövetség megerősítette a segélymunkás és a gépkocsivezető halálhírét.

A rajtaütés a pesavari egyetemi városnegyedben történt, ahol számos diplomata és külföldi humanitárius dolgozó lakik. Ugyanitt augusztusban fegyveresek megtámadtak egy magas rangú amerikai diplomatát, aki páncélozott gépkocsiban utazott. A diplomata a sofőr lélekjelenlétének köszönhetően ép bőrrel úszta meg a támadást.