Állítólag rosszul lett Silvio Berlusconi

Vágólapra másolva!
Egy olasz hírügynökség szerint rosszul lett G20-csúcsról hazafelé tartó repülőúton Silvio Berlusconi. A 72 éves kormányfő szóvivője azt mondta, ez nem igaz, később pedig bemutattak egy hangfelvételt, amelyen maga Berlusconi mondja, hogy 20 évesnek érzi magát.
Vágólapra másolva!

Állítólag rosszul lett Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök a washingtoni G20-csúcsról hazafelé tartó repülőúton - erről az Agi olasz hírügynökség számolt be. Az értesülés Berlusconi pártja, a Forza Italia (Hajrá Olaszország) veronai kongresszusának egyik magas rangú résztvevőjétől származott. Berlusconi is hivatalos volt a vasárnapi rendezvényre, de nem jelent meg.

"Hivatalosan cáfolom, hogy Berlusconit hirtelen rosszullét fogta el. A miniszterelnök minden gond nélkül szállt ki a repülőgépből Milánóban. Néhány perce beszéltem vele" - mondta Paolo Bonaiuti, a kormányfő szóvivője. Később Berlusconi személyesen is kijelentette: úgy érzi magát, akár egy 20 éves.

"Hallottam arról a sajtóértesülésről, miszerint beteg volnék. Nem vagyok beteg, kiválóan érzem magam. Egy húszéves férfi életerejével birkózok meg az eseményekkel" - mondta a 72 éves kormányfő egy, a pártkongresszus részvevőivel folytatott telefonbeszélgetésen, amelynek felvételét a Sky TG24 televízió közreadta. A beszélgetésben a miniszterelnök azzal magyarázta távolmaradását, hogy más elkötelezettsége volt, miután hazatért a G20-csúcsról.

Berlusconi májusban tért vissza a hatalomba. Azóta egy rosszulléte ismert: júniusban fogta el hirtelen gyengeség, amikor éppen befejezte beszédét az olasz gyáriparosok szövetségének egyik ülésén. Akkor orvost hívtak hozzá, aki meg is vizsgálta, és az olasz kormányfő rövid idő múlva ismét erőre kapott.

Berlusconinak két éve szívritmus-szabályozót ültettek be az Egyesült Államokban azután, hogy még ellenzéki politikusként összeesett egy választási nagygyűlésen egy toscanai üdülőhelyen. A médiamágnás-nagyvállalkozót néhány éve prosztatarákkal is kezelték, de azt állította, hogy teljesen kigyógyították.