Tíz embert elfogtak a horvát újságírógyilkosságok miatt

Vágólapra másolva!
A horvát rendőrség elitosztaga elfogott tíz embert, akiket összefüggésbe hoztak a két újságíró életét kioltó bombamerénylettel. Az őrizetbe vettek mindannyian büntetett előéletű, veszélyes bűnözők. Az egyik letartóztatott azt ígérte: hajlandó mindent elmondani a gyilkosságról, amit csak tud.
Vágólapra másolva!

Tíz embert - köztük két szerb állampolgárt - vett őrizetbe a horvát rendőrség a Nacional című független horvát hetilap tulajdonosának és volt főszerkesztőjének életét kioltó bombamerénylettel összefüggésben - közölte csütörtökön Krunoslav Borovec, a horvát rendőrparancsnok kabinetfőnöke. A kommandósok szerda este vették őrizetbe a tíz embert.

Négy embert a vukovári-szerémségi rendőri körzetben fogtak el, a többieket pedig Zágráb környékén. Mivel kifejezetten veszélyes bűnözőkről van szó, és számítani lehetett arra, hogy ellenállást fognak tanúsítani, a rendőrség elitosztagát mozgósították. A rendőrségi akciók során két gyanúsított és két rendőr könnyebben megsérült.

A letartóztatottakat kihallgatják, tíz ingatlanban házkutatást tartanak, és átvizsgálnak hét gépkocsit is - mondta Borovec, aki szerint a nyomozás során a horvát hatóságok együttműködnek a szerbiai és a boszniai rendőrséggel. Az egyik őrizetbe vett ember ügyvédje csütörtökön közölte, hogy védence beleegyezett abba: elmond mindent, amit tud a Pukanic-gyilkosságról.

Ivo Pukanicot, a zágrábi Nacional című lap korábbi főszerkesztőjét és résztulajdonosát, illetve Niko Franjicot, a lapot kiadó cég marketingigazgatóját a múlt hét csütörtökén gyilkolták meg egy gépkocsiba rejtett, távirányítású pokolgép felrobbantásával. A merényletet egy sor súlyos bűntény előzte meg.