Nálunk mosták pénzüket a holland drogkereskedők

Vágólapra másolva!
Többek között magyarországi ingatlanbefektetésekkel akarták tisztára mosni pénzüket azok a holland drogkereskedők, akiket őrizetbe vett a holland rendőrség. Százezer eurót, és fegyvert is találtak náluk.
Vágólapra másolva!

Kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó nemzetközi hálózatot számoltak fel a holland hatóságok. A csoport tagjai egyebek között magyarországi ingatlanbefektetések révén igyekeztek tisztára mosni bevételeiket. A rendőrségi akciók során nyolc embert őrizetbe vettek Hollandiában és a Holland Antillákon, illetve több mint 30 lakást átkutattak.

A holland ügyészség közleménye szerint a leleplezett bűnbanda szintetikus drogok, feltehetően amfetamin és LSD előállításával foglalkozott. A kábítószer-kereskedelemből befolyt, tekintélyes összegeket a csoport tagjai magyarországi, belgiumi és spanyolországi ingatlanbefektetések, illetve egy curacaói étterem üzemeltetése útján próbálták tisztára mosni.

A szervezet két feltételezett vezetőjét a Holland Antillákhoz tartozó Curacao szigeten, hat társukat Hollandiában fogták el szerdán. A gyanúsítottak valamennyien holland állampolgárok. A hatóságok 100 ezer euró készpénzt, számítógépeket és egy lőfegyvert koboztak el a házkutatások során.