Maradványokat találtak Fossett gépének roncsai között

Vágólapra másolva!
Emberi maradványokat találtak az egy éve eltűnt milliomos kalandor, Steve Fossett repülőgépének roncsai között Kalifornia keleti hegyvidékén. Egy túrázó egy nappal korábban bukkant rá Fossett holmijának egy részére, nem sokkal később sikerült megtalálni a férfi lezuhant kisrepülőgépének darabjait. A talált maradványokat DNS-elemzésre küldik.
Vágólapra másolva!

A mentőalakulatok "nagyon kis" mennyiségű emberi maradványra bukkantak Steve Fossett gépének roncsai között - közölte csütörtökön Mark Rosenker, az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal ügyvezető elnöke. Az emberi maradványokat DNS-vizsgálatra továbbítják a helyi igazságügyi orvosszakértőhöz.

Steve Fossett milliárdos üzletember, felfedező repülőgépének roncsait nem sokkal korábban sikerült megtalálni, miután szerdán egy túrázó rábukkant a bő egy éve eltűnt Fossett néhány személyes holmijára. A roncsokat egy repülőgépről pillantották meg, amelyet azért indítottak, hogy ellenőrizzék a Sierra Nevada hegység keleti oldalán fekvő Mammoth Lakes település környékét, ahol a túrázó megtalálta a többszörös repülő és vitorlázó rekorder több igazolványát, egy melegítő felsőt, és ezer dollárnyi készpénzt egy cserjésben. A 3200 méteres magasságban fekvő helyszínre érkezett szárazföldi kutatócsoport szerda este megerősítette, hogy Fossett egymotoros Bellanca gépének maradványaira bukkantak.

Fossett tavaly szeptember 3-án egy nevadai birtokról indult el egy egymotoros kisgéppel, hogy megfelelő terepet keressen következő kísérletéhez, de azóta senki sem látta. Miután eltűnt, hetekig kutattak szárazföldi egységekkel és repülőgépekkel Fossett nyomai után, de nem jártak sikerrel. A vizsgálatot azzal zárták le, hogy halálos balesetben veszett oda Fossett, akit 2008 februárjában hivatalosan is halottnak nyilvánítottak.

Az International Herald Tribune szerint a hegymászó eleinte nem volt tisztában azzal, kinek a holmijára bukkant. Mikor viszont rájött, értesíteni akarta Fossett családját. A halottnak nyilvánított milliomos feleségének ügyvédje annyit közölt, hogy próbálják ellenőrizni az információkat.

A holmikat megtaláló hegymászót képviselő helyi ügyvéd szerint Fossett maradványait valószínűleg már nem fogják megtalálni. Mint mondta, korábban többször előfordult, hogy a hegyvidéken szerencsétlenül járt emberek tetemét az ott élő nagyvadak, medvék vagy pumák megették. Mammoth Lakes település 2400 méteres magasságban fekszik a Sierra Nevada hegyvonulat keleti felén, a környéken 4000 méter magas csúcsok emelkednek.