McCain harcolna, Obama csúfságoktól óv

Vágólapra másolva!
Csúnya üzenetek miatt bírálta ellenfelét Barack Obama demokrata elnökjelölt, aki a legutóbbi felmérések szerint magabiztosan vezet. A republikánus John McCain szerint viszont van még értelme a harcnak. Tíz nap van hátra az amerikai elnökválasztásig.
Vágólapra másolva!

"A kampány utolsó napjaiban túl gyakran uralkodik el a mondj bármit, tégy bármit politika. Láttunk már ilyet. És ma láthattuk újra" - bírálta republikánus ellenfelét Barack Obama demokrata elnökjelölt szombaton. Obama szerint John McCain a 10 nap múlva esedékes elnökválasztás hajrájában negatív kampányba kezdett, amelyet "csúnya telefonhívások, félrevezető levelek és tévéhirdetések, sértő megjegyzések" jeleznek - idézte Obamát a BBC.

Obama és McCain is nyugati államokban kampányolt hétvégén. Obama kétnapos szünet után indult újra kampánykörútra. Azért hagyott ki két napot, hogy beteg nagyanyjával legyen Hawaiin.

McCain keményen támadta hétvégi kampányrendezvényein Obama adópolitikáját, amely szerinte a középosztály szenvedését hozná. "Ő hisz a vagyon újraelosztásában. Ez azt jelenti, hogy pénzt akar elvenni egyes amerikaiaktól, hogy másoknak adja azt. Láttunk már ilyet más országokban. Amerika nem ilyen" - mondta McCain Új-Mexikóban.

A felmérések szerint Obama tekitélyes előnnyel vezet 10 nappal az elnökválasztás előtt. A Newsweek közvélemény kutatása szerint a szavazatok 53 százalékára számíthat, míg McCainra 40 százalék szavazna. McCain ennek ellenére próbálta tüzelni támogatóit. "Álljatok fel és harcoljatok. Amerikáért megéri harcolni" - mondta.