Csalók csapolták meg Sarkozy bankszámláját

Vágólapra másolva!
Megszerezték a hozzá tartozó kódokat és megcsapolták ismeretlenek Nicholas Sarkozy francia elnök személyes bankszámláját. Az eset még szeptemberben történt, de állítólag csak kisebb összegeket emeltek le.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen csalóknak sikerült megszerezniük Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök személyes bankszámlájának kódjait, és mindjárt pénzt is emeltek le róla - írta vasárnap a Journal de Dimanche című francia hetilap. A hírt a francia elnöki hivatal is megerősítette.

Az Élysée-palota szóvivője szerint az eset még szeptemberben történt, és Sarkozy "a lehető legnagyobb diszkréció közepette" fordult a párizsi államügyészhez, aki az eset felgöngyölítésével a párizsi bűnügyi rendőrséget, valamint a pénzügyőrséget bízta meg. A csalókat egyelőre nem találták meg, csupán annyit feltételeznek róluk, hogy "nem lehetnek amatőrök". A lap szerint csak kisebb összegekkel károsították meg a francia államfőt.

A Journal de Dimanche emlékeztet arra, hogy az internetes bankügyintézés általánossá válásával egyre gyakoribbak a bankszámlafeltörések, különösen egy bankkártyával történő on-line vásárlás, vagy egy bankszámlaegyenleg internetes lekérése idején. Egy bankbiztonsági szakértő szerint a bankszámlakalózok legtöbbször sok kis apró, 200 eurót meg nem haladó vásárlással fogyasztják a feltört számlákat, abban bízva, hogy az áldozat a lehető legkésőbb veszi észre a lopást. Hatósági adatok szerint az ilyen jellegű bűncselekmények aránya 9 százalékkal nőtt az elmúlt egy évben.