Hétfőn dobja be végső érveit McCainnel szemben Obama

Vágólapra másolva!
Hétfő este Ohióban tart beszédet Barack Obama amerikai demokrata elnökjelölt, amelyben kampánystábja szerint közzéteszi végső érveit republikánus ellenfele ellen. Ezek egyik lényeges pontja, hogy John McCain túlságosan is hasonló George Bushhoz.
Vágólapra másolva!

Hétfőn ismerteti végső érveit Barack Obama demokrata elnökjelölt az amerikai elnökválasztási kampányban. Beszédében, amelyet az ohiói Cantonban tart majd, az ő és republikánus ellenfele, John McCain közötti fő különbségeket sorolja fel - írja a CNN a beszéd Obama kampánystábja által előzetesen kiadott részletei alapján.

Az afroamerikai jelölt megpróbálja azt hangsúlyozni, hogy ellenfele túlságosan is hasonlít George Bush jelenlegi elnökhöz, hogy rábírja a választókat a változásra. "McCain szenátor azt mondja, nem tölthetjük a következő négy évet arra várva, hogy megforduljon szerencsénk, de önök megérthetik, hogy a legnagyobb lutri, ha újra a régi Bush-McCain-politikát választjuk, ami csődbe juttatott minket az elmúlt nyolc év alatt" - idézte a CNN.

Obama a CNN szerint kijelenti: csak ő lesz képes visszaállítani "a közös, magasabb célokba vetett reményünket".

McCain eközben ugyancsak Ohióban arról igyekezett meggyőzni a választókat, hogy valójában nagyon is különbözik a jelenlegi elnöktől.