Túlhajszoltság miatt gyengélkedik az iráni elnök

Vágólapra másolva!
Gyengélkedik Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök - ismerte el egyik közeli munkatársa. Az interneten korábban olyan híresztelések kezdtek terjedni, hogy Ahmadinezsád beteg, a hivatalos tájékoztatás szerint azonban csak a túlhajszoltság és a sok munka merítette ki.
Vágólapra másolva!

Cáfolta az iráni elnök betegségéről az interneten terjesztett értesüléseket Mahmúd Ahmadinezsád egyik közeli munkatársa, de elismerte: az elnök túlhajszoltság miatt gyengélkedik. Mohammad Iszmáil Kouszári, a parlament nemzetbiztonsági és belügyi bizottságának az alelnöke az IRNA hivatalos hírügynökségnek nyilatkozva megerősítette, hogy Ahmadinezsádot feszített munkatempója kimerítette.

Kouszári szerint ez teljesen természetes, bárkivel előfordulhat. Megjegyezte, hogy vannak, akik ezt pszichológiai hadviselésre igyekeznek felhasználni, de az elnök fel fog gyógyulni, és folytatja munkáját. Az iráni elnökről az a hír járja, hogy naponta húsz órát dolgozik. Kedd óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt.

Az állami televízió szombaton arról számolt be, hogy Ahmadinezsád részt vett egy kegyeleti szertartáson, amelyen a nyolcvanas évek iraki-iráni háborújában elesett katonák nemrégiben feltárt földi maradványait helyezték végső nyugalomra. A televízió ugyanakkor nem mutatott képeket az elnökről a rendezvényen.