Vádat emelhetnek az osztrák gázoló ellen

Vágólapra másolva!
A bécsi ügyészség vádindítványt tett az ellen az osztrák rendőr ellen, aki július végén halálra gázolt egy fiatal magyar férfit Fertőd és Nagycenk között. A gázoló vérében korábban alkoholt találtak.
Vágólapra másolva!

Vádemelési javaslattal élt a bécsi ügyészség annak az osztrák rendőrnek a büntetőügyében, aki július végén a Fertő-tó közelében halálra gázolt egy magyar férfit - erősítették meg az osztrák hatóságok a Kurier című lap szombati jelentését.

Egyelőre nem tudni, mikor és hol kezdődik a 33 éves rendőrtiszt-helyettes pere. A férfi július 27-én éjjel Fertőd és Nagycenk között a 85-ös úton Sopron felől Győr irányába haladva ütötte el a 19 éves nagycenki férfit, aki a helyszínen életét vesztette. A gázoló elmenekült a helyszínről, de másnap jelentkezett a felsőpulyai rendőrségen. Alkoholt találtak a vérében. Azzal védekezett, hogy csak a baleset után ivott szeszes italt.

A rendőrt a baleset után ideiglenesen felfüggesztették állásából, és a Kurier értesülése szerint időközben a jogosítványát is bevonták. Az osztrák büntetőjog szerint gondatlanságból elkövetett emberölésért kell felelnie. Ha bűnösnek találják, három évig terjedő szabadságvesztést róhatnak ki rá.