Líbiába hurcolták az elrabolt turistákat

Vágólapra másolva!
Szudánból Líbiába hurcolták elrablóik azt a 11 európait és 8 helyi vezetőjüket, akiket még a múlt héten raboltak el Egyiptom déli részén.
Vágólapra másolva!

Líbiába hurcolták az Egyiptom déli részén elrabolt turistákat - állítja Szudán. A múlt hét pénteken fegyveres bűnözők által túszul ejtett 11 európai turistát, és 8 helyi vezetőjüket előbb Szudánba vitték, ahol a szudáni hatóságok tartották őket szemmel.

A szudáni külügyminisztérium szerint a túszok biztonságban vannak, és értesítették a líbiai hatóságokat, akik tovább követik a csoport mozgását. A csoport 13 kilométernyire hatolt be líbiai területre. A szudáni külügyminisztérium azt gyanítja, hogy az emberrablók egy darfúri lázadó csoport tagjai lehetnek. A lázongó térségbe vezető utakat lezárták - írja a BBC.

Az öt német, öt olasz és egy román turista a dél-egyiptomi Gilf al-Kebir fennsíkra látogatott, az ott található híres őskori barlangrajzokat megnézni, amikor múlt pénteken fegyveresek fogságába estek. Egyiptom szerint elrablóik nem terroristák, hanem bűnözők, akik eddig nem tettek közzé politikai követeléseket.