Amerikai csapatok támadtak tálibokra Pakisztánban

Vágólapra másolva!
Amerikai katonák hatoltak be Pakisztán északnyugati részére, ahol feltételezett tálib célpontokat támadtak. A pakisztáni kormány szerint az amerikaiak megsértették az ország szuverenitását, és megöltek tucatnyi civilt egy faluban.
Vágólapra másolva!

Amerikai csapatok szárazföldi rajtaütést hajtottak végre Pakisztán északnyugati részén feltételezett tálib célpontok ellen - erősítette meg csütörtökön egy névtelenséget kérő amerikai katonai illetékes. A magas rangú forrás szerint mintegy másfél kilométernyire hatoltak be az Afganisztánban harcoló amerikai csapatok pakisztáni területre. A szerdai volt az első ismert alkalom ilyen támadásra.

A pakisztáni kormány szerint a külföldi csapatok több mint egy tucat civilt öltek meg egy dél-vazirisztáni faluban. Iszlámábádban hangsúlyozták: a támadás megsértette az ország szuverenitását. Az amerikai védelmi minisztérium szerdán nem volt hajlandó kommentálni a pakisztáni kormány állítását, az afganisztáni nemzetközi erők szóvivője pedig annyit közölt, hogy nincs tudomása a bevetésről.