Újabb rendőröket öltek meg Nyugat-Kínában

Vágólapra másolva!
Ismét rendőrüket ért támadás a Kína északnyugati részén fekvő ujgur területen. Ismeretlen támadó három rendőrt ölt meg, negyedik társukat megsebesítette. Ez már a harmadik rendőröket ért támadás volt a tartományban.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen támadó leszúrt három rendőrt egy közúti ellenőrzőpontnál Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen, Kína északnyugati részén. A Kasgár város közelében elkövetett merényletben egy negyedik rendőr is megsebesült - jelentette az Új Kína hírügynökség helyi rendőrségi források alapján. A támadó kiugrott egy autóból, és megkéselte a rendőröket. Egyelőre nem tudni, hogy voltak-e társai.

Egy hete Kasgárban 16 rendőr esett áldozatul egy hasonló támadásnak,a hétvégén pedig 11 ember halt meg pokolgépes merényletekben, valamint a rendőrség és feltételezhetően muzulmán lázadók közötti tűzharcokban. A rendőrség szerint nincs bizonyíték arra, hogy a mostani és az egy héttel ezelőtti kasgári merénylet összefüggne egymással.

A kínai hatóságok az olimpia idejére megerősítették a biztonsági intézkedéseket Hszincsiang-Ujgurban, mert az ujgur szeparatistákat tartják a legnagyobb veszélynek a játékokra nézve.