Rendőrőrsre dobtak bombát Nyugat-Kínában

Vágólapra másolva!
Több robbanás történt szombaton az észak-nyugati kínai Hszincsiang-Ujgur tartományban. A merénylet célpontja egy rendőrkapitányság volt, a támadók egy taxiból dobtak robbanóeszközöket az irodákra. Pár napja ugyanitt öltek meg tizenhat rendőrt ismeretlen támadók.
Vágólapra másolva!

Több robbanás történt a nyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur autonóm területen, Kucsa városban szombat este - közölte az Új Kína hivatalos kínai hírügynökség. A BBC szerint a robbanások után szórványos lövöldözést lehetett hallani.

Az egyik robbantás célpontja egy rendőrkapitányság volt, a támadók egy taxiból dobtak robbanóeszközöket az irodákra. Öt támadó meghalt, két rendőr és egy biztonsági őr pedig megsebesült. A rendőrség körülzárta a területet, a katonaságot riadókészültségbe helyezték - jelentette az Új Kína.

A kínai hatóságok az olimpia idejére megerősítették a biztonsági intézkedéseket Hszincsiang-Ujgurban. Hétfőn a tartományban egy határ menti rendőrőrsre támadtak rá, a támadásban 16 rendőr halt meg. A kínai hatóságok szerint a Kelet-turkesztáni Iszlám Mozgalom (ETIM) nevű szakadár csoport állhatott az utóbbi idők egyik legvéresebb kínai merénylete mögött. Kína az ujgur szeparatistákat tartja a legnagyobb veszélynek az olimpiára nézve.