Kettős robbantás egy pakisztáni fegyvergyárnál

Vágólapra másolva!
Csaknem 50 ember meghalt, amikor öngyilkos robbantók kettős merényletet követtek el egy Iszlámábád közelében fekvő nagy fegyvergyárnál.
Vágólapra másolva!

Legalább 46 ember meghalt, és 70-en megsebesültek, amikor kettős bombamerényletet követtek el egy pakisztáni fegyvergyárnál az Iszlámábád közelében fekvő Vahban. A merényletet a tálibok vállalták magukra.

A robbanás akkor történt, amikor a gyár dolgozói hazaindultak a műszak után. A jelentések szerint a környéken nagyon sok halott és sérült ember teste hever szanaszét. A rendőrség az áldozatok számának további emelkedésére számít. A halottak között nincsenek katonák.

A település általában rendkívül szigorú rendőri felügyelet alatt van az itt lévő nagy ipari központ miatt, ahol hagyományos fegyvereket és lőszereket gyártanak, ám a merénylőknek sikerült kijátszaniuk a hatóságok éberségét.

Az első robbanás a gyár egyik kapujánál történt, ahol éppen a műszakváltás idején hazatérő munkások távoztak. A másik detonáció pár perccel követte az elsőt, egy másik kapunál.

A BBC i iszlámábádi tudósítója szerint a robbanás összefüggésbe hozható a Pakisztán törzsi területein folyó hadmozdulatokkal.

Pakisztánban legutóbb kedden volt robbantásos merénylet, akkor egy kórházat robbantottak fel az északon fekvő Dera Iszmail Khan nevű településen. Abban a merényletben 32 ember vesztette életét.