Lelőttek három embert egy német fagyizóban

Vágólapra másolva!
Egy fagylaltozóban lőttek rá négy emberre kedd este a németországi Rüsselsheim belvárosában. Hárman meghaltak, egyikük életveszélyes állapotban fekszik. Egyelőre csak annyit tudni, hogy törökök voltak a támadók.
Vágólapra másolva!

Ismeretlenek lelőttek két férfit és egy nőt kedd este a Németország nyugati részében fekvő Rüsselsheim belvárosában - közölte a rendőrség.

A hatóságok először négy halálos áldozatról tájékoztatták a sajtót, majd a számot a szerda reggeli órákban háromra módosították, hozzátéve, hogy a negyedik áldozat életveszélyes állapotban van. A támadók elmenekültek a helyszínről.

A bűntény este nyolc óra körül történt Rüsselsheim sétálóutcáján egy fagylaltozóban. Számos szemtanúja volt a lövöldözésnek.

A gyilkosság indítéka és az áldozatok kiléte egyelőre nem ismert. Feltételezik, hogy a két férfi áldozatnál jóval idősebb nő csak véletlenül került a lövések útjába.

A rendőrség nem talált forró nyomot, amelyen elindulhatott volna. Az elkövetőkről csak annyit tudni, hogy török állampolgárok. A rendőrség feltételezése szerint legkevesebb négyen voltak a támadók.

Egyelőre az eset háttere sem ismert. Több találgatás is lábra kapott, többek között bandaháborúkkal, illegális fogadóirodákkal és az olasz maffiával hozták összefüggésbe a történteket, de a rendőrség a feltételezések egyikét sem erősítette meg.