Kalózok fosztogattak egy korzikai kikötőben

Vágólapra másolva!
Fegyveres banditák kerítettek hatalmukba és fosztottak ki a hétfőre virradó éjszaka egy fényűző jachtot, amely a dél-korzikai Porto Novo kikötőjében horgonyzott. Ez az első eset tengeri kalózkodásra a franciaországi partoknál.
Vágólapra másolva!

A fegyveresek röviddel éjfél előtt gumicsónakon közelítették meg az 55 méter hosszú Tiara nevű luxusjachtot és foglyul ejtették a hajó tízfős személyzetét és kilenc utasát, tehetős német üzletembereket. A franciául, de korzikai akcentussal beszélő banditák elvitték a hajó trezorjában talált 138 ezer euró készpénzt, majd nyomtalanul eltűntek az éjszakában; a hatóságok még a gumicsónakot sem találták meg hétfő estig.

A kalózok nem vették el az utasok ékszereit és pénztárcáit, beérték a széfben talált zsákmánnyal.

A Kajmán-szigeteken bejegyzett Tiarát három hétre, egy földközi-tengeri körutazásra bérelték ki a nem híres, ám vagyonos német utasai. A banditák egyébként még annyi pénzt sem zsákmányoltak, mint amennyi a luxusjacht heti bérleti díja, amely 180 ezer eurónál kezdődik.

Korfu partjainál 1997-ben már kiraboltak a tengeren két angol turistát gonosztevők - valószínűleg albánok -, de Franciaország partjainál még nem fordult elő tengeri kalózkodás.

Az Új-Zélandon 2004-ben épült art deco stílusú Tiara sajátos sziluettjét jól ismerik a korzikaiak, mivel a hajó gyakran horgonyoz a sziget kikötőiben.