Gigaföldrengés Szibériában, egy kisebb Peruban

Vágólapra másolva!
Hatalmas, a Richter-skála szerint 9-es erősségű földrengés rázta meg Szibériát, de nem keletkeztek jelentős károk. Rengett a föld Peruban is, de itt is csak pánikot okozott a természeti jelenség.
Vágólapra másolva!

Nagy erejű, a Richter-skálán mérve 6,3-as fokozatú földrengés rázta meg kedden Peru középső részét. Az első beszámolók ugyan nem tettek említést estleges áldozatokról, illetve károkról, de az őserdőben lévő Pucallpában sokan pánikba esve menekültek ki az épületekből. Az amerikai geofizikai figyelőszolgálat mérése szerint a rengés epicentruma 93 kilométerre északra volt a várostól, amely Ucayalli tartomány közigazgatási székhelye.

Hatalmas erejű földrengés rázta meg szerda reggel Szibéria keleti térségét is, de a Richter-skálán mért 9-es fokozatú földmozgás csak pánikot okozott, áldozatokról és jelentős károkról nem érkeztek hírek. A földrengés központja, mintegy harminc kilométerre északkeletre volt Bajkalszk városától. A földmozgást érezték Irkutszkban is, ahol megszakadt az áramszolgáltatás és a telefonösszeköttetés. Néhány házban megrongálódott a tetőszerkezet, de a rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint áldozatok nincsenek.