Sorozatgyilkostól rettegnek a német nyúltenyésztők

Vágólapra másolva!
Tavaly nyár óta tart annak az ismeretlennek az ámokfutása, aki sorra gyilkolja kertvégi ketreceikben a nyulakat a németországi Dortmund környékén. Eddig 20-szor csapott le és 40 házinyúllal végzett a támadó. A térség nyúltenyésztői bombabiztos ólakba igyekeznek rejteni kedvenceiket. A rendőrségen külön nyomozócsoport foglalkozik az üggyel, attól félnek, a nyúlgyilkos idővel emberekre válthat.
Vágólapra másolva!

Bombabiztos helyre igyekeznek éjszakára elzárni nyulaikat Németországban a Ruhr-vidéki nyúltartók. A térségben ugyanis sorozatgyilkos garázdálkodik. Tavaly nyár óta több mint 40 kertvégi ólban tartott nyúllal végzett. Reggelre kivéreztetve, lefejezve, gyakran mancsaiktól is megszabadítva találtak állataikra gazdáik. A kezdetben szórványos esetek idén májusban szaporodtak meg, ezért a Dortmund környéki rendőrség külön egységet állított fel, amelyik csak a nyúlgyilkosságokkal foglalkozik.

Már kihallgattak vagy 300 embert, ám egyelőre csak feltételezéseik vannak. Például, hogy a gyilkos egy helyi férfi, aki jól ért a számítógéphez - feltehetően a Google térképét használja arra, hogy kiválogassa a hátsó kertekben nyúlketrecekkel rendelkező portákat. Felmerült az is, hogy sátánista szektáról van szó - a levágott tappancsokat gyakran a küszöbre teszi az elkövető, illetve az is erre utalhat, hogy kivérezteti az állatokat, és a vért talán sátánista rituálékon használja fel. Találtak már egy gyerekkoporsót és egy bíbor bársony ruhát, amelyen nyúlszőr volt. Állatvédők 2500 eurós jutalmat ajánlottak fel annak, aki a tettes nyomára vezeti a rendőrséget.

A nyomozócsoport azt is vizsgálja, hogy a gyilkosságoknak közük van-e különböző nyulas eseményekhez - versenyekhez, kisállat-kiállításokhoz -, vagy van-e közös a károsult tenyésztőkben. A környéken főleg házi kedvencként vagy szépségükért, versenyezésre tenyésztik a nyulakat.

Német kriminál-pszichológusok attól tartanak, hogy a nyulak megkínzója és gyilkosa embereket is fenyegethet. A tettes "örömét leli a gyilkolásban, és élet-halál feletti hatalomra vágyik" - idézett egy pszichoterapeutát a brit The Times.