A kuvaiti nagykövet fia tartotta fogva a brazil zsidókat

Vágólapra másolva!
Kuvait varsói nagykövetének csont részeg fia bombával fenyegetőzve tartott fogva három brazíliai zsidót Lengyelországban. A fiatalok az egykori auschwitzi koncentrációs táborban rendezett, Az élet menete elnevezésű megemlékezésre érkeztek az országba.
Vágólapra másolva!

Kuvait lengyelországi nagykövetének fia tartott fogva hétfőn három zsidó fiatalt egy varsói szállodában - közölte a lengyel rendőrség szóvivője. Az előző napon csak Mohammed A. néven azonosították a tettest a lengyel hatóságok, és nem közölték állampolgárságát.

A 23 éves kuvaiti fiatalember túl részeg volt ahhoz hétfőn, tettének elkövetésekor és még utána jó ideig, hogy ki lehessen hallgatni - mondta Mariusz Sokolowski szóvivő. A kuvaiti nagykövetség eddig nem kommentálta a rendőrségi bejelentést.

A kuvaiti fiatalember azzal fenyegetőzve tudta fogva tartani a brazíliai zsidó fiatalokat, hogy pokolgép van nála, de a rendőrök nem találtak semmit. Egyórás kötélhúzás után a rendőrök végül megrohamozták a hotelszobát, ahol a "túszejtés" történt. Senki sem sérült meg a rendőri akcióban, Mohammed A.-t őrizetbe vették.

A három brazíliai zsidó fiatal az egykori auschwitzi koncentrációs táborban rendezett, Az élet menete elnevezésű megemlékezésre érkezett Lengyelországba, majd a csütörtöki megemlékezés után még pár napra Lengyelországban maradt.