Lövöldözés volt London belvárosában

Vágólapra másolva!
Tűzpárbajt vívtak rendőrök egy fegyveressel kedd este London belvárosában. Az incidens a délnyugat-londoni Chelsea kerület elegáns bevásárlóutcájában, a King's Roadon történt. A lövöldözőt agyonlőtték a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Agyonlőttek egy fegyverest kedd este a Scotland Yard kommandósai London belvárosában, a város délnyugati réstében fekvő Chelsea elegáns bevásárlóutcájában, a King's Roadon. A rendőrséget egy helyi lakó értesítette, hogy valaki belőtt a házába; a sörétes puskából származó lövedékek a család gyermekeinek hálószobáját érték, de senki nem sérült meg.

A kiérkező fegyveres rendőri egységekre az ismeretlen rálőtt; a rendőrök viszonozták a tüzet. Ezután tucatnyi járművel vonult ki a helyszínre a Scotland Yard kommandós alakulata, a King's Roadot csaknem teljes egészében lezárták, és számos üzletet a benntartózkodókkal együtt bezárattak. A környék felett rendőrségi helikopterek köröztek.

A fegyveres - túszok nélkül - egy lakásban barikádozta el magát, és az este folyamán háromszor is rálőtt a rendőrökre, akik mindannyiszor visszalőttek.

A rendőrség - hasonló esetekre kiképzett hivatásos tárgyalók révén - megpróbálta felvenni kapcsolatot az ismeretlennel, aki azonban minden próbálkozásra fegyvertűzzel reagált.

Ötórányi patthelyzet után késő este a kommandósok megrohamozták a házat, hanggránátok dobtak be és agyonlőtték az illetőt. Azt nem tudni, hogy a fegyveres miért lövöldözött. A rendőrség szerint a férfi nem állt elő követelésekkel. Az ügyben vizsgálat indult.

A King's Road a jómódú Chelsea kerület divatáru-üzletekkel, régiség- és ékszerboltokkal, éttermekkel zsúfolt, mindig igen forgalmas központi utcája, ahol sok népszerű színész és más közéleti személyiség lakik.