Lelőttek egy mexikói rendőri vezetőt

Vágólapra másolva!
Megöltek szombaton egy rendőri vezetőt Ciudad Juárez mexikói határvárosban. Az államfő szerint az ilyen támadások azt jelzik, hogy a gyengülő bandák így próbálnak szembeszállni a hatóságok drogcsempészet ellen küzdő hatóságokkal.
Vágólapra másolva!

Az egyesült államokbeli Texasszal határos mexikói Ciudad Juárezben szombaton lelőtték a város rendőrségének második számú vezetőjét. Antonio Romano Garcia autójára a háza előtt zúdítottak golyózáport - mondták el illetékesek.

Mexikó az utóbbi időben erőszakhullám áldozata: a bűnöző csoportok a biztonsági erőkkel és egymással háborúznak az északi kábítószercsempész útvonalak feletti ellenőrzésért.

Csütörtökön tűzpárbajban egy másik mexikói városban életét vesztette Joaquím Guzman, a Sinaloa kartell főnökének fia. Ugyanazon a napon Edgar Millan Gomezt, Mexikó ügyvezető szövetségi rendőrparancsnokát lőtték le mexikóvárosi háza előtt.

Felipe Calderón államfő pénteken közölte: a rendőrök elleni támadások annak a jelei, hogy a gyengülő bandák megpróbálnak szembeszegülni a hatóságok kábítószer-csempészet elleni harcával.

2006-ban történt hivatalba lépése óta Calderón 25 ezer katonát vezényelt több szövetségi államba a kábítószer-csempészet elleni harc jegyében. Idén több mint 200 embert öltek meg a Juárez kartell erősségének számító 1,3 milliós lakosú Ciudad Juárezben.