Életfogytiglanit kapott a francia sorozatgyilkos pár

Vágólapra másolva!
Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte szerdán a hét fiatal nő meggyilkolásával vádolt Michel Fourniret-t és feleségét, Monique Olivier-t a franciaországi Charleville-Méziéres-ben összeült bíróság.
Vágólapra másolva!

Az ardenneki rémként elhíresült 65 éves sorozatgyilkos a bíróság döntése értelmében soha nem kérheti szabadlábra helyezését. 59 éves felesége, akiről bebizonyosodott, hogy több emberölésben is tettestársa volt férjének, leghamarabb 28 év után kérvényezheti esetleges kiengedését.

Fourniret ellen Franciaországban hat fiatal lány meggyilkolásáért emeltek vádat, a bűncselekményeket beismerte. A sorozatgyilkos Belgiumban egy 12 éves lány ölt meg, kettőt megpróbált elrabolni, egy fiatal nőt pedig megtámadott. Az asztalos szakmájú, egykori ejtőernyős kommandósból lett "ardenneki rém" állandóan változtatta lakóhelyét, hol Franciaországban, hol Belgiumban élt. A gyilkosságokat 1987 és 2003 között követte el, de már 1966-ban elítélték nők elleni erőszakért. 2003-ban került a belga hatóságok kezére egy 13 éves belga lány elrablásának kísérletével, s 2005 végén adták ki Franciaországnak.

Feleségét az egyik gyilkossággal, három másikban pedig tettestársként való közreműködéssel vádolták. Őt 2004-ben tartóztatták le, amikor 120 kihallgatást követően bevallotta a bűncselekményeket a belga nyomozóknak.

A házaspár rezzenéstelen arccal fogadta az ítéletet.