Saját unokájával is fajtalankodhatott Fritzl

Vágólapra másolva!
Az osztrák rendőrség szerint elképzelhető, hogy saját lányától született 19 éves unokájával is fajtalankodott Josef Fritzl - írja a The Daily Telegraph, amely szerint a 73 éves osztrák férfi már 1978-ban tervbe vette, hogy atombunkert épít amstetteni háza alá. Az eset kirobbanása óta az osztrák férfi számláit befagyasztották, és vizsgálatot indítottak 2,2 millió eurós (572 millió forint) jelzáloghitelével kapcsolatban is.
Vágólapra másolva!

A nyomozást vezető rendőrök szerint saját lányától született 19 éves unokájával is fajtalankodhatott a vérfertőzéssel gyanúsított Josef Fritzl - írja kedden a The Daily Telegraph. A hatóságok egyelőre nem tudták kikérdezni a kómába esett Kerstint - akinek orvosai szerint több szerve is felmondta a szolgálatot -, ám orvos szakértői vizsgálatot kértek azzal kapcsolatban, hogy megállapítható-e a szexuális zaklatás ténye. A lány orvosa, Albert Reiter a brit lapnak ugyanakkor azt mondta: ez a vizsgálat jelen helyzetben kivitelezhetetlen.

Az alsó-ausztriai bűnügyi rendőrség parancsnoka szerint Fritzl motivációja az volt, hogy a felesége után saját lánya is hét gyereket szüljön neki. Franz Polzer ezredes azt is elmondta: a 73 éves osztrák férfi egy építési engedély alapján már 1978-ban tervbe vette, hogy megépíti föld alatti bunkerét. Az ablak nélküli cella kialakítását azonban csak évek múlva kezdte el, és csak később, 1993-ban bővítette ki.

Pénzügyeit is vizsgálják

Az osztrák hatóságok szerint a férfi még a hidegháború idején kért engedélyt az atombunker megépítésére, és azt mondta: egy esetleges Ausztriát ért atomtámadás miatt építi meg a háza alatti pincerendszert - írta még múlt héten a The Sun. Az azonban egyelőre nem tisztázott, hogy Fritzl milyen pénzügyi forrásokból finanszírozta tervét. A The Times úgy tudja: az eset kirobbanása óta az osztrák férfi számláit befagyasztották, a korábban odaítélt 1 millió eurós (260 millió forint) hitelének még folyósítás alatt álló részleteit visszahívták, és vizsgálatot indítottak 2,2 milliós (572 millió forint) jelzáloghitelével kapcsolatban is.

Az amstetteni kórház - ahová Fritzl lányát és annak három gyerekét is beszállították - közben először közölt adatokat a bunkerből kiszabadított áldozatokról. Az intézmény szóvivője elmondta: a vérfertőző apa 42 éves lányát nagyon megviselték az események, és korához képest igen legyengült állapotban van. A másik két gyerek - a 18 éves Stefan és az ötéves Felix - a héten találkozhatott először másik három testvérével.

Az amstetteni Josef Fritzlt az orsztrák hatóságok azzal vádolják, hogy 24 éven át - saját otthona alatt épített bunkerben - tartotta fogva lányát, a most 42 éves Elisabethet, akivel vérfertőző viszonyt folytatott. A 73 éves férfinak hét gyermeke született lányától, akik közül hármat feleségével nevelt, míg hármat lányával együtt tartott fogva. A férfi - aki korábban beismerte tettét - ügyvédje és a vizsgálatot elrendelő ügyészség egyaránt pszichiátriai szakértői vizsgálatot kért Fritzl elmeállapotának felmérésére.