Rakéta végzett külföldi harcosokkal Pakisztánban

Vágólapra másolva!
Feltételezett tálib harcosokat ölt meg egy rakétatámadás Pakisztán északi részén. Egy szemtanú szerint a rakétát egy pilóta nélküli repülőgépről indították, amilyet az amerikai hadesereg használ.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb húszan életüket vesztették és többen megsebesültek vasárnap egy (más hírek szerint több) rakéta becsapódása következtében Pakisztán északnyugati részén, az Afganisztánnal határos törzsi övezetben, a dél-vazirisztáni Vana városhoz közeli Dúg faluban - jelentette a pakisztáni köztelevízió.

A helyi lakosok szerint a célba vett házakban külföldi, köztük arab harcosok tartózkodtak, valószínűleg a tálibokhoz és az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz kötődők. "Harcosok biztonsági kordont vontak a robbanás helyszíne köré, s elvitték a talált holttesteket - mondta egy szemtanú.

Az állami tv újabb híradása szerint hét rakétát lőttek ki a törzsi övezetre, s az eltalált ház egy feltételezett helyi vezéré, a tálibokkal rokonszenvező Núrullahé volt. A tévébeszámolóból nem derült ki, honnan érkeztek a lövedékek, de egy helyi elmondása szerint egy pilóta nélküli repülőgépről indították őket. Ilyen gépeket az amerikai erők használnak.