Magyar zarándokokat szállító busz ütközött Boszniában

Vágólapra másolva!
Elaludt egy magyar zarándokokat szállító busz sofőrje Boszniában. A jármű egy szembejövő buszba rohant, amelynek egyik utasa meghalt. A magyar sofőr kómában van.
Vágólapra másolva!

Súlyos balesetet szenvedett egy magyar zarándokokat szállító autóbusz kedd hajnalban Bosznia-Hercegovinában - közölte az MTI-vel Juhász Zoltán szarajevói magyar konzul. A baleset a Szarejevótól 50 kilométerre északnyugatra fekvő Kakanj környékén történt.

A hercegovinai Medjugorje katolikus zarándokhelyre tartó busz sofőrje elaludt a volánnál, és a jármű áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött egy szembejövő busszal, amelynek egyik utasa, egy boszniai ember, életét vesztette.

A magyar busz sofőrjét életveszélyes sérülésekkel szállították a zenicai kórházba, ahol megműtötték, jelenleg kómában van. A magyar zarándokokat szállító buszon senki más nem sérült meg, a csoport már tovább is utazott Medjugorjéba.

A medjugorjei Szűz kegyhelye híres búcsújáróhely. Azóta, hogy a 80-as években több Mária-jelenésről adtak hírt onnan, 20 millióan keresték fel a világ minden részéből, és a zarándokok áradata nem lankad, noha a katolikus egyház a jelenéseket mindmáig nem ismerte el hivatalosan.