Maffia-leszámolást előzött meg a szlovák rendőrség

Vágólapra másolva!
Maffia-leszámolást hiúsított meg a rendőrség a Csallóközben fekvő Nagymegyeren. A rohamrendőrség razziáin hatalmas fegyverkészletekre bukkant.
Vágólapra másolva!

A rendszerváltozás óta a régióban számtalan alvilági gyilkosság történt. A legemlékezetesebb a "dunaszerdahelyi mészárlás" volt, amikor két, máig ismeretlen fegyveres egy szórakozóhelyen száznál több géppisztolylövéssel egy percnél rövidebb idő alatt megölte a helyi alvilág tíz tagját.

A rendőrség figyelmét még a múlt héten keltette fel egy férfi, aki egy nem azonosított helyen és személytől automata gépfegyvert és hozzá való lőszert vett. Indokoltnak látszott a feltételezés, hogy a férfi gyilkosságra készül. Meg nem erősített információk szerint a fegyver egy nagymegyeri civil és egy rendőr meggyilkolásához kellett, a bűntényt azonban sikerült megelőzni.

A nyomon elindulva a galántai járás egyik falujában, Felsőszelin egy családi házban félszáznál több lőfegyvert és több ezer lőszert foglaltak le a kommandósok. Több gyanús személyt tiltott fegyvertartás gyanúja miatt előállítottak, néhányat őrizetbe vettek és tiltott fegyvertartás, fegyverkereskedelem gyanújával már meg is indult ellenük az eljárás. A rendőrség egyelőre nem közölt további részleteket.

Helyi értesülések szerint a régióban ismét aktivizálódik a néhány éve még "legendásnak" tartott alvilág. A közelmúltban Galánta közelében egy taksonyi vállalkozót gyilkoltak meg.