A holland parlament megtiltotta a szexet állatokkal

Vágólapra másolva!
Kétévi vita után a holland parlament egyhangúlag bűncselekménynek nyilvánította az állatokkal való közösülést. Az ország törvényei eddig csak akkor tiltották az aktust állatokkal, ha azokat közben kínozták.
Vágólapra másolva!

A Harm Evert Waalkens honatya által benyújtott törvényjavaslat értelmében az állatokkal való nemi aktus, valamint az "állatpornográfia" hat hónapig terjedő börtönbüntetéssel sújtható. Két ellenzéki párt - a Néppárt a Szabadságért és a Demokráciáért (VVD) és a világ első parlamentbe bekerült állatvédő pártja, a Párt az Állatokért - nem volt elégedett a törvényjavaslattal, de végül mégis megszavazta. A VVD képviselője szerint az új törvény fölösleges, mivel a meglévő jogszabályok is védik az állatokat.

A Párt az Állatokért minden állatokkal kapcsolatos, nemiségre vonatkozó tevékenységet is megtiltott volna, így a galambok kasztrálását vagy a tehenek mesterséges megtermékenyítését is.

Franciaországban a múlt héten ítéltek fél év felfüggesztett börtönbüntetésre és 1650 euró pénzbüntetésre zoofíliáért egy férfit. Evry város bírósága az állattartástól is eltiltotta. A francia törvények alapján akár két év börtönnel és 30 ezer euró pénzbírsággal is sújthatták volna.