Tüntetők másztak a londoni parlament tetejére

Vágólapra másolva!
Egy légiforgalom-ellenes szervezet aktivistáinak sikerült kijátszaniuk a londoni parlamentet védő biztonságiakat, s felmásztak az épületre. A demonstrálók az ellen tiltakoztak, hogy építsenek egy harmadik leszállópályát a Heathrow-n.
Vágólapra másolva!

Tüntetőknek sikerült szerdán kijátszaniuk a londoni parlament épülete körüli szigorú biztonsági gyűrűt. Felmásztak az épület tetejére, és ott kibontottak több transzparenst, amelyeken a kormány terve, a heathrow-i repülőtér bővítése ellen tiltakoznak.

A Plane Stupid nevű, légiforgalom-ellenes szervezet akcióját annak a társadalmi vitának a végére időzítette, amely arról szólt, hogy építsenek-e egy harmadik leszállópályát a világ legforgalmasabb nemzetközi repülőterén. A tetőről lelógatott egyik transzparensen az újabb pálya építése ellen tiltakoztak, egy másikon pedig a brit repülőtéri hatóság (BAA) székházával azonosították a parlamentet.

"Az, hogy most megsértettük a parlament biztonsági rendszerét, semmi ahhoz képest, hogy Gordon Brown miniszterelnök ezekkel a bővítési tervekkel megsérti az éghajlat biztonságát" - jelentette ki Malcolm Carroll, a Plane Stupid szóvivője.